Een
toegevoegde
waarde

aan uw
innovatie

Een
toegevoegde
waarde

aan uw
innovatie

Services

PTG/e kan gezien worden als een verlengstuk van uw eigen R&D activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan contract research of het analyseren van een materiaal. We werken op een pragmatische manier; de interne lijnen zijn kort en de onderzoekers hebben op regelmatige basis contact met de klant om de voortgang van het project te bewaken en eventueel bij te sturen.

Daarnaast organiseert PTG/e open cursussen op post-doctoraal niveau. Door het opgebouwde netwerk van docenten kunnen wij ook de mogelijkheid aanbieden om een (in-house) maatwerkcursus op te zetten.

PTG Eindhoven is your research partner in material innovation and material research.
Video afspelen

Onderzoek & innovatie

Ben je op zoek naar een onderzoekspartner voor langere termijn of voor een eenmalig materiaalonderzoek, of heb je van tijd tot tijd een ervaren partner nodig om je interne R&I aan te vullen, bijvoorbeeld wanneer je capaciteit tekort komt of de benodigde expertise niet in huis hebt?
PTG/e is volledig uitgerust om een verscheidenheid aan taken op zich te nemen.

Analyse & Advies

Ook voor kortere projecten is PTG/e uw partner. Vergelijking van grondstoffen, materiaalidentificatie of een snelle literatuurscan, het zijn slechts enkele van de diensten die PTG/e voor u kan uitvoeren.

Cursussen

PTG/e heeft toegang tot een breed netwerk van (eigen) experts op veel verschillende gebieden en is daarom uitstekend in staat om u te helpen uw kennis van polymeren uit te breiden. We organiseren cursussen op maat, maar ook de open PTN-cursussen.

Publicaties

PTG Eindhoven SusInkCoat partner

DUURZAME INKTS & COATINGS
PTG Eindhoven is partner van het NWO-consortium SusInkCoat.
We zijn trots om aan te kondigen dat we een partner zijn in het consortium SusInkCoat. Het consortium heeft een subsidie van 35 miljoen euro ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor het project "Duurzame Inkten en Coatings".

Bestaande uit bedrijven zoals AkzoNobel, Evonik en Canon, samen met academische instellingen zoals Rijksuniversiteit Groningen (RuG), Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Universiteit Twente (UT), streeft het consortium ernaar om samen te werken aan de ontwikkeling van 'schakelbare en adaptieve functionele polymeren en additieven' met een lagere milieu-impact.

Infographic from SusInkCoat. PTG is partner is this consortium.

Het doel is om nieuwe materialen, processen en toepassingen te pionieren om de duurzaamheid, functionaliteit en recyclebaarheid van coatings, dunne films en inkten te verbeteren. Het project legt een sterke nadruk op het verduurzamen van coatings en inkten, met de focus op het verminderen van de milieu-impact en het bevorderen van circulariteit.
Voor meer informatie over SusInkCoat klik hier. 

PTG Eindhoven partner of consortium SusInkCoat. Making coatings and inkts more sustainable.

NIEUW UV-vis Spectroscopie

Met trots introduceren we een nieuwe toevoeging aan onze infrastrucuur: UV-vis-spectroscopie. UV-vis-spectroscopie is een krachtig hulpmiddel om te bepalen hoe moleculen en materialen omgaan met licht. Voor een bereik aan golflengten wordt een straal monochroom licht door het monster gestuurd.

Geschikte monsters absorberen een deel van het licht binnen een specifiek golflengtebereik, wat informatie oplevert over de concentratie van bepaalde moleculen in een monster in vergelijking met een referentie met een bekende concentratie. Bovendien kan UV-vis-spectroscopie worden gebruikt om de kinetiek van (chemische) reacties die in een monster optreden in de loop van de tijd te volgen.

Benieuwd wat UV-vis voor u kan betekenen? Neem gerust contact op en ontdek de mogelijkheden!

Small-Scale Polyolefin Reactors

Polyolefinen behoren tot de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. Met een productie van ongeveer 80 miljoen ton per jaar is polyethyleen het bekendste en belangrijkste polyolefine ter wereld. Andere bekende polyolefinen zijn polypropyleen (PP), polybutyleen (PB) en polyisobutyleen (PIB). De eigenschappen van deze polyolefinen zijn cruciaal voor de rol die ze moeten vervullen in allerlei producten zoals verpakkingsmaterialen, meubels en elektronica.

Om bepaalde eigenschappen te kunnen bereiken, moeten de syntheseparameters tijdens de polymerisatie nauwkeurig worden gecontroleerd. Om tot de beste instellingen te komen, wordt er nog veel onderzoek gedaan. Omdat elk systeem anders is en zijn eigen set parameters vereist, is optimalisatie op kleinschalige synthese een verplichte stap voordat er een proefinstallatie komt, gevolgd door industriële schaalvergroting.

 

Small-Scale Polyolefins reactors at PTG Eindhoven
Polymer Technology Group Eindhoven (PTG/e) BV

 

PTG/e beschikt over een uniek platform van niet één maar liefst vijf kleinschalige polyolefinereactoren. De reactoren zijn ontworpen voor het testen van zowel homogene als heterogene katalysatoren in slurry of oplossing. De vier autoclaven van 125 ml en één van 1 liter kunnen worden gebruikt om het olefinepolymerisatieproces voor verschillende monomeren, katalysatoren en syntheseomstandigheden te optimaliseren, omdat ze zijn uitgerust met uitgebreide parametermonitoring. Met een dergelijke opstelling kunnen we verschillende experimenten tegelijkertijd uitvoeren, waardoor het een zeer efficiënte en snelle manier is om verschillende parameters te testen, zoals temperatuur, druk en opname van ethyleen/propyleen. Bovendien kunnen olefinepolymerisatiereacties worden geblust met kooldioxide en kunnen de katalysatoren worden verjongd of kunnen ze ketenoverdracht ondergaan via de introductie van gecontroleerde kleine hoeveelheden waterstof.

Als u geïnteresseerd bent, neem dan gerust contact met ons op om te bespreken hoe ons kleinschalige olefinepolymerisatieplatform uw projecten ten goede kan komen.

Small-Scale Polyolefin Reactors at PTG Eindhoven.